Lasermicroscopie: stereoviewer

Van een aantal van xyz-opnamen opgenomen met de confocale laser scanning microscoop (CLSM) van het Gemeenschappelijk Instrumentarium zijn stereo-(anaflyf)projecties samengesteld, die te bekijken zijn met deze stereo-viewer (Opmerking: een rood-groen stereo brilletje is noodzakelijk om het 3D effect waar te kunnen nemen).
Op de volgende webpagina's staat informatie over stereo zien en 3D weergave, waarmee getracht wordt het onstaan van deze plaatjes te verduidelijken.

Anaglyf stereo microscopie viewer
Ikoontje stereo viewer
[KLIK HIER OM TE STARTEN][CLICK HERE TO START
stereo/anaglyph brilletje
Met behulp van een rood-groen stereobrilletje of met doorzichtige rode folie voor het ene oog en groene folie voor het andere kan men het 3D effect zien in de anaglyf stereo projecties van deze viewer.

(Nootje: het stereo effect is ook waarneembaar voor rood-groen kleurenblinde personen omdat dankzij de filters van het brilletje het linker en rechter oog verschillende projecties opnemen . Dit soort brilletjes zijn o.a. via internet te koop)
Bijdragen van: F. van de Water, G. Flik, T. Kokhuis, T. Kozicz, K. van de Pas-Schoonen, J van de Vossenberg, M Schmid, S. van Genesen, W. Vriezen en E. Pierson


http://www.vcbio.science.ru.nl/image-gallery/laser3d/print/

laatst aangepast: 17 okt 2011